Zaštita od snega i leda

Zaštita od snega i leda

Iako su zime postale toplije usled globalnog zagrevanja, dosta puta u toku zimske sezone dogodi se da padne velika količina snega. Sneg koji se vremenom nagomila i tokom promena temperature postaje led nanosi veliku štetu, pa je čišćenje neophodno.

Staze

Čišćenje snaga i leda je takodje nasa gradjanska dužnost koja kaže: da je svako od gradjana obavezan da čisti i odrzava staze, prolaze i trotoare ispred kuće ili zgrade.

Jedna od najvažnijih prednosti ukoliko koristite naš sistem zaštite od zamrzavanja, je da ćete Vi, Vaši prijatelji, familija kako i svaki vaš posetilac biti siguran i bezbrižan kada dolazi ili odlazi iz Vašeg stana, kuće ili poslovnog prostora.

Rampe

Mi Vam možemo pomoći da jednostavno očistite sve prilaze kući dok lagano pijete jutarnju kaficu.

Ukoliko imate garažu i ulazak u istu je pod nagibom, biće izuzetno teško isparkirati Vašeg ljubimca, da bude bezbedno i bez posledica, ako je tokom noći napadao sneg.

Oluci i krovovi

Veoma je bitno zaštiti Vaše krovove i oluke, jer gomilanje snega i leda na njima može prouzrokovati mnogobrojne štete npr. krov može početi da prokišnjava, može doci do pucanja oluka ali i do pada od težine itd.

Najbitnije je zaštiti Vas i eventualne prolaznike od oštrih i veoma opasnih ledenica koje se na taj način stvaraju.

Cevi i cevovodi

U zimskom periodu, kod niskih temperatura može doći do zaleđivanja fluida u cevima, a samim tim i do pucanja istih.

Da bi to sprečili nije dovoljno samo postaviti termoizolaciju oko cevi, već je potrebno grejati i kada je spoljna temperatura niska.

Stepeništa

Koliko puta ste  ustali i umesto da popijete prvu jutarnju kafu uzeli lopatu u ruke i krenuli da čistite sneg koji je napadao u toku noći i do desetak centimetara?

Koliko puta ste pali ili umalo niste pali na klizavim i snegom prekrivenim stepenicama?

Terase

Najveći problem predstavlja terasa koja je van fasade (gabarita) zgrade, pa taloženjem snega i leda, a kasnije i vode dolazi do prokišavanja i oštećenja fasade.

Takođe nezgoda kod terasa, pogotovu na visokim zgradama je taj što nemate gde i da hoćete da bacate sneg koji čistite.

Antene

Sneg koji se zadržava stvara led na tanjirima satelitskih antena, antenskim stubovima i potpornim antenskim konstrukcijama, često uzrokuje oštećenja na uređajima ove vrste.

Upotreba grejnih kablova uspešno sprečava negativne posledice zime.

Hladnjače

Niska temperatura održavanja u hladnjačama uzrokuje smrzavanje temelja i zemljišta ispod površine poda, što onda dovodi do deformisanja poda i uništavanja temelja.

Ovu pojavu moguće je sprečiti primenom grejnog sistema ispod površine poda.

Asfaltne površine